La Cultura Hindú



                   1. Fes una entrada lliure, sobre un tema que et cridi molt l'atenció en l'actualitat. La pots fer en la llengua que vulguis. També hi has de penjar imatges adients.


       La Cultura HindúLa cultura índia és coneguda arreu del món com una de les cultures més vibrants i místiques que existeixen en l'actualitat, aquesta fabulosa expressió asiàtica és el resultat d'una fascinant fusió i assimilació d'elements diferents. És una gran barreja cultural que ha absorbit tendències de països veïns, creant una majestuosa dinàmica cultural heterogènia, que es reflectit en aspectes que van des de la religió a l'arquitectura, l'art, la gastronomia o els costums. La seva pluralitat l'ha portat a convertir-se en un dels països més interessants del planeta, i una destinació turística excel·lent per viatgers de tot el món.

Aquesta cultura hindú porta mil·lennis oferint tradicions, les quals es remunten al Rig-Veda, el text més antic de l'Índia, del segle XV a.C. Després invasions islàmiques i la dominació dels països occidentals sobre l'Índia, es va veure influenciada per diverses cultures, però mantenint la seva essència i les seves tradicions.



               La religió
La religió és una part molt important de la cultura Índia, i avui dia hi ha quatre religions d'origen indi o dhármicas. L'Hinduisme és la religió més popular, i la tercera més gran del món. Dins d'ella hi ha moltes escoles i tradicions diferents, i és la religió que segueix la tradició de les castes. Els seus principals déus són Rama, Shivá, Visnú, Krishná i Kali.

 D'altra banda hi ha el Budisme, la cinquena més important del món, fundada per Sidarta Gautama, fill del rajà del regne de Sakias, el qual va renunciar a tot i es va fer captaire, fent-se cridar Buda, que vol dir El il·luminat. Es basa en la pràctica del bé, de la caritat, l'amor i altres virtuts i és no teista. També hi ha el yainismo, semblant al Budisme, i el Sikhisme, una religió monoteista a mig camí entre l'Islamisme i el Hinduisme.


 Imagen relacionada

Música y bailes de la cultura hindú




 L'expressió musical també és una rica barreja de sons folklòrics i clàssics, que han suposat la creació de balls exòtics i típics del país. No obstant això, existeixen 8 balls hindús que han estat catalogats com a clàssics, i els quals han estat incorporades a un sistema d'ensenyament tradicional a causa del seu estatut d'expressió clàssica tradicional hindú. S'ensenya a la prestigiosa Acadèmia Nacional de Música, Dansa i Drama, i inclou als balls de: bharatanatyam, kathak, kathakali, mohinyattam, kuchipudi, Manipuri, odissi i sattriya. Aquests són balls d'extraordinàries formes narratives que a més inclouen elements mitològics increïbles, no pots viatjar a l'Índia sense lliguis presenciar algun d'aquests espectacles meravellosos.




 Resultado de imagen de bailes indusResultado de imagen de bailes indus


 Resultado de imagen de bailes indus

             India y sus patrimonios

  l'Índia és el sisè país del món amb major nombre de patrimonis de la Unesco, sent el Taj Mahal, a la ciutat d'Agra, el més famós de tots ells i la imatge que millor ha venut l'Índia a la resta del món. El mausoleu va ser manat a construir en 1631 pel príncep Shah Jahan després de la mort de la seva esposa, Mumtaz Mahal, la qual va morir després de donar a llum al seu catorzè fill. Construït al llarg de 22 anys, es creu que Jahan va tallar les mans de tots els artesans que van treballar en la creació del Taj Mahal a fi que no poguessin ajudar a construir un monument de tal semblança altra vegada.





Moda de la India

La roba Índia es divideixen en diverses peces en funció de l'estat o regió, si bé el conegut com shari, una tela sense costures amb què les dones cobreixen el seu cos, i el dhoti per als homes, una peça de roba de cotó que pot arribar fins a 5 metres utilitzada a manera de pantalons voltant de la cintura, són les més famoses d'aquesta cultura índia.

D'altra banda, ¿has escoltat alguna vegada la paraula rakhi? Si t'interessa la moda hindú has de saber que es tracta d'una polsera tradicional que simbolitza l'amor, una mena de l'anell de noces. Aquesta polsera és elaborada amb cotó color vermell, encara que si et ve de gust comprar-la com un souvenir pots trobar-la en versions de plata, or i fins amb incrustacions de pedres precioses.

El bindi, el famós lunar elaborat amb sàndal que llueixen especialment les dones índies al front s'utilitza com a element decoratiu i senyal d'estatus social, sent el de color vermell l'utilitzat per les dones casada i el groc pels homes de negocis per assolir la bona fortuna.


 Resultado de imagen de la ,oda de los hindúesResultado de imagen de deepika padukone
 Las joyas.
        Costums curioses

Els costums de l'Índia són algunes de les més peculiars del món, entre elles el sati, un ritual abolit pel govern que tot i així se segueix practicant i que consisteix en el lliurament de l'esposa vídua a la foguera en què el seu marit és incinerat. Els casaments de nens amb animals (i arbres) per curar el mal d'ull o el Carnaval de les Vaques (o Gopastami) en el qual es renta i engalana a tots els animals de l'Índia en senyal de respecte són altres pintorescs exemples.

Cal recordar que la vaca és l'animal sagrat de l'Índia per la seva condició de mare de l'univers en concebre la llet com un element molt lligat a la cultura Índia. La presència de la vaca també serveix per recordar el vegetarianisme, corrent seguida per 500 milions d'indis.



    Resultado de imagen de costumbres de hinduResultado de imagen de costumbres de hinduResultado de imagen de costumbres de hindu


Fiestas de l'India

 ASEHRA


Es recorda la victòria de Rama sobre el gegant Ravana. Mitjançant Danses i obres de teatre s'expliquen moments claus de la vida de Rama i Sita. Es construeixen enormes ninots de Ravana farcits de palla i petards, i una persona disfressada de Rama dispara una fletxa encesa per encendre'ls.





                           DIWALI

El Diwali, és una festa religiosa coneguda també com el "festival de les llums", que celebren membres de diverses religions a l'Índia, com l'hinduisme, el sikhisme i el jainisme.

Durant el Diwali, celebrat un cop l'any, la gent estrena noves robes, comparteix dolços i fan explotar petards i focs artificials. És l'entrada de l'any nou hindú, i una de les nits més significatives i alegres de l'any.
La divinitat que presideix aquesta festivitat és Lakshmí, consort del déu Vishnú. També el déu Ganesha és especialment venerat aquest dia. La festa té lloc en el quinzè dia de la quinzena fosca del mes de kārttika (que cada any pot caure entre el 21 d'octubre i el 18 de novembre), i pot durar quatre o cinc dies.

Commemora la mort del dimoni Narakasura a mans de Krishna i l'alliberament de setze mil donzelles que aquest tenia presoneres. Celebra també el retorn a la ciutat de Ayodhyā del príncep Rāma després de la seva victòria sobre Rāvaṇa, rei dels dimonis. Segons la llegenda, els habitants de la ciutat van omplir les muralles i les teulades amb llums perquè Rāma pogués trobar fàcilment el camí. D'aquí va començar la tradició d'encendre multitud de llums durant la nit.


L'ANY HINDU

El calendari hindú té 12 mesos lunars, és a dir, basats en les fases de la lluna. Aquest calendari s'utilitza per calcular les dates de les festes i altres esdeveniments religiosos i fer les cartes astrals. A la vida quotidiana segueixen el calendari solar.
Cada any celebren centenars de festes religioses, la majoria d'elles relacionades amb successos de la vida dels déus.


HOLI

Marca el començament de la primavera i commemora la mort de Holika, una dona malvada que segons la llegenda va intentar matar la seva nebot per ser seguidor de Krishna. La nit anterior de Holi s'encenen enormes fogueres i es cremen ninots de Holika. El dia de Holi es recorden les entremaliadures de Krishna i les bromes que gastava de jove a les vaqueres. Hi ha processons, cants i balls, i els participants es tiren aigua i tints uns als altres. En Holi és costum anar a veure la família i amics i saludar a tothom.


 Imagen relacionada
Resultado de imagen de fiesta de holi en hindi deepikaResultado de imagen de fiesta de holi en hindi deepika







 La tipica comida de hindu


 Les samosas són una empanada típica de l'Índia però també d'altres països propers com Pakistan o el Tibet





 Samosa, plato indio

 Quan passejant per alguna ciutat índia vegis unes postres en forma de flor o espiral segurament estaràs davant dels reconeguts Jalebi. Aquests dolços estan fets a base de farina Maida, sucre i oli i estan banyats en un almívar amb cardamom, safrà i llimona, el que els dóna un sabor molt característic.





 Jalebi, postres típicos de India





Comentarios

Entradas populares